Или се обади на нашият
телефон
Продължителност
 • 8 дни
  5 нощ.
Дати
 • 16.09.2019г. — 23.09.2019г.
Транспорт
 • Самолет
Цена
 • 2 345.00лв.
Програма

                                                          ПЕКИН – СУДЖОУ – ШАНХАЙ
                                  ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО ОТ ДИНАСТИИТЕ ДО ДНЕС...

Цена с ранни записвания: 1199 евро / 2 345 лв.


ПРОГРАМА:

1 ден /16.09.2019/ СОФИЯ - ДОХА
Полет от София с АК Qatar Airways в 13:00 ч. Кацане в Катар в 17:50 ч.

2 ден /17.09.2019/ ДОХА - ПЕКИН
Полет от Доха в 01:55. Кацане в Пекин в 14:55 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Jiangxi Grand Hotel 4* (http://www.jiangxigrandhotel.com/) или подобен. Нощувка.

3 ден /18.09.2019/ ПЕКИН
Закуска.
Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Градът бързо се променя, тъй като постоянно се модернизира. Ще видите всичко от "Харли Дейвидсън" и модни бутици до военни изложби в Мемориалната зала на председателя Мао. Въпреки напредъка си, градът оценява своята велика историческа култура и антики. Пекин също така стои като символ на величието, историята, културата и мистиката на Китай.
Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тиенанмън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и над 8700 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от светов-ното културно наследство.  Обяд в китайски ресторант (включен в цената).Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Денят ще завърши с посещение на фабрика за перли - традиция отпреди 500 г. и една от най-ценените стоки в древността. Свободно време за вечеря.Връщане в хотела. Допълнителна екскурзия: Вечерта възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – (40 евро/79 лева).Нощувка.

4 ден /19.09.2019/ ПЕКИН
Закуска.
Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно опашката на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творе-ние, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай.
Обяд в китайски ресторант (включен в цената).Ще отидем до зоопарка в Пекин, за да се запознаем с един от най-редките видове, един от сим-волите на Китай – черно-белите мечки, които тук наричат Ин и Ян в козина и възприемат като модел за мир, интелект и хармония – пандите.Следва фото пауза пред Олимпийският парк – там през 2008 г. за първи път в Китай се про-веждат олимпийски игри. Най-впечатляващият спортен обект е Пекинският национален стадион, който е наречен „Птичето гнездо“ заради специфичната му конструкция. Свободно време.Нощувка.

5 ден /20.09.2019/ ПЕКИН - СУДЖОУ
Закуска.
Посещение на Небесния храм – това е един от най-значителните исторически паметници на Китай, свидетелстващ за високото равнище, до което е достигнала средновековната китайска архитектура. Тук китайските императори отдавали почит към небето и се молели за добра реколта. Това е най-големият архитектурен комплекс, почитащ небето в света.Разходка в старата част на Пекин.
Обяд в китайски ресторант (включен в цената).Следобед - трансфер до жп гарата, свободно време за вечеря и отпътуване с влака стрела до Су-джоу. (4 часа), 2'ра класа. Пристигане вечерта в Суджоу, посрещане от местния представител на фирмата, настаняване в хотел Xiangxuehai hotel 4*  или подобен в Суджоу. Нощувка.

6 ден /21.09.2019/ СУДЖОУ - ШАНХАЙ
Закуска, напускане на хотела.
Денят ни ще започне с едно магическо пътуване назад във времето с туристическата ни обиколка в Суджоу и ще завърши с впечатляващия, незабравим и модерен Шанхай. Суджоу е мястото, където древен Китай среща утрешния Китай. Основан през 514 г. пр. Хр., градът се гордее с 2500 години история и безброй древни храмове, дворци, градини, канали и укрепления. Суджоу включва зашеметяващ Гранд Канал и много класически градини. "Градините на юг от река Яндзъ са най-добрите в света, а градините в Суджоу са най-добрите сред тях."Това е стара китайска поговорка, в която можете лично да се убедите, тъй като нашата обиколка започва с посещение на една от най-красивите градини, а именно „Градината на захласа“. Класическите градини датират от династиите Мин и Цин или от 1500-1900 г. Днес около 60 кла-сически градини остават в града, а девет от тях са обявени за световно наследство и градината, която ние ще посетим е именно една от тях. Тя е сложно проектирана, с многобройни пагоди, зали и други сгради. На всеки няколко стъпки се разкрива нова сцена, много от които са оформени от прозорци, скулптури и сгради. Един съвет от нас – гледайте и надолу: всички свързващи пътеки съдържат мозаечни изображения на птици, цветя, дървета и други изображения. Някои от подовите мозайки в градината се казва, че носят добро здраве или богатство, ако ги прекрачите по определен начин. Така че, ако видите други посетители, които се танцуват над плочките, следвайте ги!Невъзможно е да посетим „Венецията на Изтока“, както наричат Суджоу, без да направим разходка с кораб по каналите на града. Ще имаме възможността да се насладим на прекрасните гледки, автентична архитектура и да усетим хармонията, която цари в този град.
В допълнение към своите зашеметяващи градини и канали, Суджоу е в центъра на знаменитата търговия на коприна в Китай от векове. Ще се запознаем с техниките и изисканата изработка на най-известния износ на Суджоу, когато посетим фабриката за коприна.
За да можем да усетим напълно духа на този невероятен град, ще имаме свободно време, за да опознаем историческата улица - Pingjiang Road. Мостове над реката, къщи с бели стени и черни покриви, построени по каменния път, местните жители... тази улица е олицетворение на традици-онния местен живот в Суджоу. Обяд в китайски ресторант (включен в цената).
Следобяд се отправяме с автобус към магнетичния Шанхай, който се намира само на около час и половина от Суджоу. Настаняване в хотел Kingtown Hongkou Hotel Shanghai 4*. Нощувка.

7 ден /22.09.2019/ ШАНХАЙ
Закуска. Туристическата обиколка на Шанхай
Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Често наричан като "Перлата на Китай", Шанхай буквално в превод означава "над морето". Огромни небостъргачи, Bund, големи търговски центрове, музеи, мултикултурни хора и т.н ... това е един приказен град и задължителна спирка, когато посещавате Китай!Нашият тур започва с посещение на Нефритения Буда и известната Телевизионна кула, нари-чана “Перлата на Изтока”, от втората зала на кулата се разкрива невероятна гледка над града. Обяд в китайски ресторант (включен в цената).Следва посещение на Бунд, Нанджин Роуд и Централния площад, и градините Yuyuan. Шанхай е известен като родното място на коприната. Свободно време. Допълнителна екскурзия: Разходка с корабче по р. Хуан Пу (35 евро/69 лева).
Трансфер до летището за полет от Шанхай до Доха в 00:20 ч.

8 ден /23.09.2019/ ШАНХАЙ – ДОХА - СОФИЯ
Кацане в Дoха в 04:55. Полет за София в 06:50 и кацане в София в 12:00 ч.


Цената включва:
•    Самолетен билет с AK Qatar Airways София – Доха – Пекин / Шанхай – Доха – София с включени летищни такси към дата 15.03.2019 – 55 евро/ 108 лв. При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на билета, разликата се доплаща към пакетната цена.
•    5 нощувки със закуски в подбрани хотели 3*/4*:
•    3 н. в Пекин в хотел Jiangxi Grand Hotel 4* (http://www.jiangxigrandhotel.com/) или подо-бен
•    1 н. в Суджоу в хотел Xiangxuehai Hotel 4* или подобен
•    1 н. в Шанхай в хотел Kingtown Hongkou Hotel Shanghai 4* (http://www.kingtownhotelhongkou.com/) или подобен
•    Трансфер Пекин – Суджоу с влак (втора класа)
•    5 обяда в китайски ресторанти
•    Климатизиран транспорт
•    Входни такси за всички включени в програмата музеи и обекти
•    Билет за Телевизионната кула в Шанхай
•    Билет за секцията с пандите в зоопарка в Пекин
•    Екскурзоводско обслужване на английски език от местния партньор по време на програмата
•    Всички трансфери, упоменати в програмата
•    Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на ЗД”Евроинс”
•    Водач на групата през цялото пътуване при минимум 14 пътуващи


Цената не включва:
•    Обеди и вечери, които не са посочени в програмата като включени
•    Задължително: бакшиши в хотелите и ресторантите – 5 $ на ден на човек (30 $), заплащат се в Китай.
•    Разходи от личен характер
•    Билет за спектакъла „Династията на Златната Маска” в Пекин с включен трансфер – 40 ев-ро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
•    Разходка с корабче по р. Хуан Пу - 35 евро/69 лева на човек (при минумум 10 записани туриста).
•    Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD/158 лв на човек. Заплаща се в България.
•    Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД "Евроинс" - възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини

Цени

16.09.2019г.23.09.2019г. (8 дни / 5 нощувки )

Транспорт: Самолет

ЦЕНА: 2345.00лв

Още снимки
ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ снимка
ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ снимка
ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ снимка
ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ снимка
ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ снимка
Разгледай всички Още екскурзии от чужбина Не спирай да пътуваш
Самолет
 • 8 дни
 • 7 Нощувки
Почивка в Корфу 2019

Дестинация: Гърция

Програма:                                               Директни чар...

Цени от: 11.07лв.
Автобус
 • 8 дни
 • 7 Нощувки
ЕКСКУРЗИЯ В ПРАГА 55+ И ПРИЯТЕЛИ - НА ПОЛУПАНСИОН

Дестинация: Чехия

Програма:                                               Екскурзия -...

Цени от: 679.00лв.
Автобус
 • 8 дни
 • 7 Нощувки
ЕКСКУРЗИЯ ВЪВ ВИЕНА 55+ И ПРИЯТЕЛИ - НА ПОЛУПАНСИОН

Дестинация: Австрия

Програма:                                                      Екску...

Цени от: 678.00лв.
Автобус
 • 4 дни
 • 2 Нощувки
Непознатата Хървaтия

Дестинация: Хърватия

Програма: Хърватска или още  по-известна като Хърватия е уникална ст...

Цени от: 239.00лв.
НЕ СПИРАЙ ДА ПЪТУВАШ Откривай нови дестинации, реализирай своите мечти с Ла Роза Холидей.
Абонирай се за известия
Получавай всички оферти, промоции за почивки, екскурзии, далечни и близки дестинаци

lgoo Туристическа агенция ЛА РОЗА Холидей - Казанлък