Или се обади на нашият
телефон
Продължителност
 • 10 дни
  7 нощ.
Дати
 • 21.10.2019г. — 30.10.2019г.
Транспорт
 • Самолет
Цена
 • 4 635.00лв.
Програма

                           Хонг Конг – Макао – Тайпе – Хуалиен – Тароко – Шифен – Тайпе
                                                          10 дни / 7 нощувки 

 

                                                                  ПРОГРАМА:


1-ви ден  - 21.10.2019 - СОФИЯ – ДУБАЙ - ХОНГ КОНГ

Среща на Летище София, Терминал 2, за отпътуване в 16:10ч. с Emirates към Хонг Конг. Пристигане в 22:05 ч. в Дубай.

2-ри ден – 22.10.2019 – ДУБАЙ -  ХОНГ КОНГ

Отпътуване от Дубай в 02.50 и пристигане в Хонг Конг в 18.05.  Посращане и трансфер до хотел Regal Oriental hotel 4* или подобен. Свободно време.Нощувка.Хонконг  е специален административен район на Китайската народна република (КНР), зависима територия, бивша колония на Великобритания, разположена в Югоизточен Китай, на брега на Южнокитайско море. Включва остров Хонконг, полуостров Коулун и 235 крайбрежни малки острова. Населението наброява 7,4 милиона жители.Официалните езици са английски и китайски. Хонконг има процъфтяваща икономика, една от най-свободните в света, до голяма степен базирана на международната търговия. Валутата в Хонконг е хонгконгският долар.През 11 век територията на днешен Хонг Конг е заселена от около 3500 селяни и 2000 китайски рибари. През 1841 г. тукашната територия е завладяна от Великобритания, след което възниква британско селище (сетълмент). В периода 1856-1860 г., след англо-китайската война, известна още като Втора опиумна война, от Китай е отнет южният край на полуостров Коулун и о-в Стоункатер. През 1898 г. територията е окупирана от Япония, а през 1945 г. Хонконг отново е заета от Великобритания. На 1 юли 1997 г. Хонконг е върнат на Китай в качеството си на свободен административен район. Хонг Конг е бил британска колония в продължение на цели 156 години. Нощувка в Хонг Конг в хотел 4*.

3-ти ден – 23.10.2019 -  ХОНГ КОНГ – ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ /закуска/

Закуска. Целодневен тур на Хонг Конг. Остров Хонг Конг може да се определи като ултра модерен управленски, бизнес и туристически център, и полуостров Коулуун урбанизиран и пренаселен от жилищни, офис, търговски и всякакви други постройки и площи, нароени с грандоманска височина. Новите територии са на север от полуострова и са предимно планини с малко обработваема площ, и откъснато от „сърцето на града” население.Ще посетим връх Виктория от където се открива прекрасна гледка към Хонг Конг. Отправяме се към квартал Абърдийн известен с рибните си ресторанти и безбройните рибарски лодки. Няма да пропуснем и заливът Рипълс Бей на който се намира един от най-хубавите плажове. След обяд ще посетим квартал Коулун където ще имате възможност да пазарувате на един от многобройните пазари. Ще посетим и храма Уонг Тай Син където много хора запалват благовонни пръчици за здраве и късмет. Завръщане в хотела. Нощувка в Хонг Конг.


4-ти ден – 24.10.2019 - ХОНГ КОНГ - МАКАО – ХОНГ КОНГ  /закуска/
Закуска . Отпътуване  с ферибот до Макао. Макао е наричана "Монте Карло на Изтока", но има повече общи неща с Лас Вегас. Хазартът е практически религия, която се равнява на 50% от нейната икономика. Хазартът е законен в Макао, тъй като е въведен от Португалия през 50-те години на миналия век. Така Макао остава единственото място "в" Китай, където хазарта е законен, което я прави огромна атракция за туристите от континенталната част и Хонконг. Макао е  гъсто населен – около 650 000 жители на площ от 30 км 2. В този прекрасен град има и множество исторически забележителности вписани в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Макао е бил Португалска колония и архетектурният стил на сградите напомня на Европа. По време на обиколката ни ще посетим: Руините на катедралата "Св. Павел" . Построени през XVI в., колежът и катедралата, носещи името на свети Павел, няколко пъти изгаряли и отново били издигани. След последния пожар през 1835 г. останали само каменната фасада и внушителното стълбище, което води до нея. Храма на богинята А-ма е един от най старите храмове в Макао и е построен в чест на богинята на мореплавателите и рибарите.Храмът На-Ча е построен сравнително наскоро - през 1888 г.  с надеждата, че божеството на На-Ча ще избави града от чумата.Площадът на Сената е заобиколен от неокласически сгради, боядисани в меки тонове, площадът някога е бил център на Макао. Теренът е украсен с бели и сини плочки във вълнообразна форма.
Кулата Макао - 11-та по височина в света. Кулата представлява огромен търговски комплекс с изложбени зали, ресторанти, кино, бутици и обширна площадка от отворен тип. От нея можете да видите целия Макао, река Пърл, както и Гуанджоу, както и някои острови на Хонг конг. Входът за Кулата е USD 19 - за възрастен ; USD 10 - за дете 3-11г.
Монте Форте  - Крепост построена  между 1617 и 1626 г. на височина 52 метра, разположена на изток от руините на Св. Павел.„Старите градски стени“ - останки от стената, която заобикаля колониалният град Макао през XVI и XVII в. Конструкцията на стената е уникална, защото е построена от глина, пясък, оризова слама, скали и черупки от стриди.
По време на престоя си в Макао ще посетим и най-голямото казино „Венеция“, където може да опитате късмета си. Завръщане в Хонг Конг. Нощувка.

5-ти ден – 25.10.2019 - ТАЙПЕ /закуска/
Закуска. Трасфер до летището в Хонг Конг за сутрешен полет да Тайпе. Посрещане в Тайпе и трансфер до хотела.Настаняване в хотел Sonnien 4* или подобен.Нощувка в Тайпе в хотел 4*.

6-ти ден – 26.10.2019 - TAЙПЕ – ХУАЛИЕН /Закуска,Обяд,Вечеря/
Закуска. Трансфер до ЖП гарата на Тайпе. Отпътуваме към град Хуалиен,който ще ви очарова с прекрасни гледки от океана, прелестни пейзажи и малки ресторанти  и кафенета. Тук ще можете да откриете и много магазини предлагащи бижута от корал, родонит и нефрит,които са в изобилие в Тайван. Обяд в местен ресторант.След обяд се отправяме към национален парк „Тароко“,който е основан e през 1937 година, по време на японското управление на острова, но е закрит през август 1945 година. Възстановен е през 1986 година. Това е една от най-популярните туристически атракции в Тайван. В този парк се намира 19-километров каньон, чиито стени са главно от мрамор и гранит.
Високите скали са на възраст повече от 200 милиона години а бързеите и водопадите придават неповторима красота на околността. „Тароко“ означава „великолепен“.Този пролом е известен също със специфичния нефрит, който може да бъде намерен единствено тук. Завръщане с влак в Тайпе. Вечеря-сух пакет във влака. Нощувка.

7-ми ден – 27.10.2019 - ТАЙПЕ /Закуска, Обяд, Вечеря/
Закуска. Отправяме се на целодневен тур в Тайпе. Ще посетим площада на Демокрацията и мемориала на Чан Кай Ши. Той е един от най- известните национали паметници и е издигнат в памет на Чан Кайши, бивш президент на Република Китай.  Следва посещение на Президенството. Първоначално сградата е построена за офис на губернатора на Тайван по време на японския колониален период и е една от  най-разпознаваемите сгради в Тайван. По време на Втората световна война сградата е претърпяла щети от съюзническите сили и е възстановена след войната, за да служи като кабинет на генерал-губернатор на провинция Тайван и служба за военни въпроси, а след китайската гражданска война сградата започва да служи като Президентство. Следва посещение на най-високата сграда в Тайпе - "Тайпе 101". Височината и е 508 метра и е 3-тата най-висока сграда в света след Бурж Халифа в Дубай и кралската часовникова кула в Мека. Ще имате възможност да се качите на най-бързият асансьор в света. Ще се изкачим до Обсерваторията на 89-тия етаж от където се разкрива прекрасна гледка към Тайпе. Ще обядваме в ресторант Din Tai Fung. След обяд ще разгледаме Историческата къща и музей Lin An Tai, прекрасен комплекс от исторически сгради построени в традиционен Китайски стил. Продължаваме към Националният дворец,който разполага с колекция от около 700 000 броя китайски произведения на изкуството. Програмата за деня ще завърши с посещение на Храмът Бао-Ан. Вечеря.Завръщане в хотела. Нощувка в Тайпе .

8-ми ден – 28.10.2019  TAЙПЕ – ЙЕЛИУ – ДЖИУФЕН – ШИФЕН – TAЙПЕ /Закуска, Обяд, Вечеря/
Закуска. Отправяме се към геопарк Йелиу където ще се насладите на причудливите форми на скалите, формирани в продължение на милиони години. Ще имате възможност за снимки до накои от най-известните скали : „Главата на кралицата",“Пчелен кошер“, „Гъба“ и други.
Следва посещение на останките от златните мини „Джингуаши“ и „Златният водопад“ .Ще посетим и известната улица "Джиу Фен" , която предлага множество ресторанти,кафенета и магазини. Обяд в местен ресторант. Отпътуваме към улиците „Шифен“ където ще пуснем фенери в небето след като си намислим пожелание (1 фенер е предназначен за двама). Улиците „Шифен“ са били построени като  стар железопътен град но сега привличат туристи със местната храна, магазинчета за сувенири и „летящи фенери“. За тяхна родина се счита Китай, където били използвани за сигнализация още през III век. Завръщане в Тайпе. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

9-ти ден – 29.10.2019 - ТАЙПЕ – ДУБАЙ – СОФИЯ /Закуска/
Закуска.  Свободно време. Трансфер до аерогарата в Тайпе. Заминаване в 23.45 и пристигане в Дубай в 05.40.

10- ти ден – 30.10.2019 -  ДУБАЙ – СОФИЯ
Заминаване от Дубай в 09.40 и пристигане в София в 13.25 .


Цената включва:
•    Самолетен билет с включени летищни такси за международния полет София – Дубай - Хонг Конг / Тайпе – Дубай - София
•    Самолетен билет с включени летищни такси за полета Хонг Конг – Тайпе
•    7 нощувки със закуски (3 нощувки в Хонг Конг, 4 нощувки в Тайпе)
•    3 обяда и 3 вечери в местни ресторанти в Тайван
•    Всички трансфери, екскурзии и разглеждане на забележителности по маршрута се осигуряват чрез климатизирано превозно средство
•    Пътни такси, такса за паркиране, такси за гориво, държавни такси
•    Входна такса за посещение на паметниците, както е посочено в маршрута
•    Местни екскурзоводи на английски език  в Хонг Конг и Тайван при разглеждане на забележителностите
•    Екскурзовод  на български език от България
•    Сити тур на Хонг Конг
•    Посещение на Макао
•    Посещение на град Хуалиен
•    Посещение на Националния парк „Тароко”
•    Панорамен тур на Сградата на Президентството и посещение на мемориала на Чан Кай Ши и най-високата сграда в Тайпе - небостъргачът "Тайпе 101"
•    Посещение на геопарк Йелиу
•    Посещение на известната улица "Джиу Фен". Ще се потопим сред колорита на Shifen Old Streets, където ще пуснем фенери във въздуха, като предварително ги наречем с наше желание (1 фенер е предназначен за двама)
•    Посещение в Тайпе на храма Pao An, посветен на таоисткия свещенник Баошенг Дади
•    Посещение в Тайпе на двеста годишният комплекс Lin An Tai Historical House & Museum
•    Една бутилка минерална вода на ден/ на човек.
•    Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR

Цената не включва:
•    Доплащане за единична стая – 400 евро
•    Хранения, които не са включени в програмата
•    Всички разходи от лично естество: телефонни обаждания, напитки и др.
•    Всяка такса за ползване на фотоапарат/ камера по време на разглеждане на забележителностите.
•    Всички услуги, които не са включени в офертата, са допълнителни.
•    Бакшиши за шофьора и екскурзовода по програмата – 5-6 USD на ден.
•    Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за Tуризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

Цени

21.10.2019г.30.10.2019г. (10 дни / 7 нощувки )

Транспорт: Самолет

ЦЕНА: 4635.00лв

Още снимки
Хонг Конг, Макао и Тайван снимка
Хонг Конг, Макао и Тайван снимка
Хонг Конг, Макао и Тайван снимка
Хонг Конг, Макао и Тайван снимка
Хонг Конг, Макао и Тайван снимка
Разгледай всички Още екскурзии от чужбина Не спирай да пътуваш
Самолет
 • 8 дни
 • 7 Нощувки
Почивка в Корфу 2019

Дестинация: Гърция

Програма:                                               Директни чар...

Цени от: 11.07лв.
Автобус
 • 8 дни
 • 7 Нощувки
ЕКСКУРЗИЯ В ПРАГА 55+ И ПРИЯТЕЛИ - НА ПОЛУПАНСИОН

Дестинация: Чехия

Програма:                                               Екскурзия -...

Цени от: 679.00лв.
Автобус
 • 8 дни
 • 7 Нощувки
ЕКСКУРЗИЯ ВЪВ ВИЕНА 55+ И ПРИЯТЕЛИ - НА ПОЛУПАНСИОН

Дестинация: Австрия

Програма:                                                      Екску...

Цени от: 678.00лв.
Автобус
 • 4 дни
 • 2 Нощувки
Непознатата Хървaтия

Дестинация: Хърватия

Програма: Хърватска или още  по-известна като Хърватия е уникална ст...

Цени от: 239.00лв.
НЕ СПИРАЙ ДА ПЪТУВАШ Откривай нови дестинации, реализирай своите мечти с Ла Роза Холидей.
Абонирай се за известия
Получавай всички оферти, промоции за почивки, екскурзии, далечни и близки дестинаци

lgoo Туристическа агенция ЛА РОЗА Холидей - Казанлък