Или се обади на нашият
телефон
Продължителност
 • 3 дни
  2 нощ.
Дати
 • 31.05.2019Г. — 02.06.2019Г.
Транспорт
 • Автобус
Цена
 • 129.00лв.
Програма

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Казанлък в 04:00ч (от хотел Казанлък, при минимум 10 души с доплащане 10 лв), от Стара Загора в 05:00ч (място на тръгване - срещу автогарата, отбивката за хотел Железник на бул. Славянски).Пътуването е през Капитан Андреево.
ЗАБЕЛЕЖКА: Осигурете си необходимата за екскурзията валута (турски лири) предварително, тъй като бензиностанцията SHELL на граничния пункт, където има обменно бюро, не работи!
Пристигане в Истанбул - най-големият мегаполис на територията на Република Турция около обяд. Настаняване в хотел 3* в търговската част на града, където се намира и прочутата Капалъ чарши.Дворецът Долмабахче - туристическа програма с местен екскурзовод.Програмата е по желание с доплащане от 10 лв за трансфер и екскурзоводско обслужване.В 15:30ч - туристическа програма с местен екскурзовод с посещение на новия султански дворец Долмабахче, който се намира в новата Европейска част на Истанбул. Пътуването с автобус до двореца дава възможност да преминете през залива Златен рог и да се докоснете до част от красотата както на стария, така и на новия град. Дворецът Долмабахче е изключително богатата резиденция на последните 6 османски султана, разположена на брега на Босфора. В двореца, построен в стил Барок и съперничещ с Версай и Ермитаж, ще почувствате величието на най-голямата ислямска империя в света - Османската Империя.Тези, които не желаят да посетят двореца Долмабахче - ще имат възможност да разгледат Египетския пазар.Круиз по Босфорските брегове - туристическа програма по желание/с доплащане 36 лв/.В 17:00ч - панорамна разходка с кораб по Босфора - най-красивата екскурзия в Истанбул. Екскурзията започва от европейския бряг на Босфора, продължава по Азиатския бряг: покрай Новия Султански дворец Долмабахче; бившата Султанската резиденция Чираан палас, превърната в един от най-престижните хотели в света; кварталът Ортакьой - любимо място на истанбулските творци; отбранителните крепости Румели Хисар, и на Азиатския бряг: крепостта Анадолу Хисар; къщите от известните турски сериали; Летния султански дворец Берлейбейи; Кулата на Девицата - Къз Кулеси. Екскурзията е с продължителност час и половина и е покрай двата бряга на Босфора - европейския и азиатския бряг.По желание - Турска вечер в ресторант ГАР (с доплащане - 28 евро на турист). Цената включва вечеря, алкохолни напитки и атракционна програма.Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
Закуска.
ПОСЕЩЕНИЕ НА ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО!!!
В 08:30ч туристическата програма започва с посещение на Църквата на първо число”, както я наричат повечето хора или църквата с ключетата. Тя се посещава от хиляди хора от цял свят на всяко първо число от месеца. Те си купуват до входа на църквата т.нар. „сребърни” и „златни” ключета – всяко по 1 TL., които символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици!/Включено в цената/
Туристическа програма Съвременен Истанбул с Музея на мадам Тюсо (с доплащане – 20 лв за екскурзоводско обслужване и трансфер).Посещение на района Таксим, където се намират част от посолствата, катедралата „Сан Антонио” и Галатската кула.Таксим с прословутия булевард “Истиклял Джадеси (Истанбулския “Шанз Елизе” )- с Паметника на Републиката и рибните ресторанти на Чичек Пасаж.По булевард Истиклял и около него има безброй много магазини, кафенета и сладкарнички, където можете да се поразходите.СВОБОДНО ВРЕМЕ ЗА ПАЗАРУВАНЕ и посещение на музея на Мадам Тюсо /по желание/.Най-новият музей от известната верига музеи с восъчни фигури на Мадам Тюсо предлага смесица от фигури на звезди от Холивуд като Леонардо ди Каприо и на местни видни личности като султан Сюлейман Великолепни и Ататюрк.След района Таксим се насочваме към бизнес сърцето на Истанбул - района Левент, където ще направим спирка при небостъргача Сапфир - най-високата жилищна сграда в Европа за 2011г, намираща се в район Левент. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, SPA с плувен басейн и обществени зони.На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.
Ще имате възможност се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE - 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.Следобед - Свободно време за самостоятелно разглеждане на чаршията Капалъ чаршъ.Прословутата Капалъ чаршия:
Покритият пазар, миниград, който се е разпрострял на 65 улици и над 200 декара и включва около 4000 магазина, кафенета и ресторанти - всичко това заградено от стена, през която се влиза от някоя от 11 порти.Нощна екскурзия "Град на два континента с Watergarden Istanbul " - туристическа програма по желание (с доплащане 35 лв).Около 18:30 ч започва нощна панорамна разходка с автобус и местен екскурзовод на новата модерна европейска част на Истанбул и в Азиатската част. Започва от района Аксарай в старата търговска част на града.По време на обиколката ще преминете през крепостните стени на Стария Константинопол, ще прекосите с автобуса залива Златен рог и ще се насочите към модерната нова Европейска част на града.Преминаване по Първия босфорски мост в азиатската част на града.Посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN İSTANBUL.Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа.Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета.Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска и освобождаване на хотела.Посещение на уникалната българска църква Свети Стефан
Свети Стефан - единственият железен православен храм в света. Тя се намира на брега на залива Златен рог. Укрепена и обновена след близо 6 годишен ремонт, църквата отново е отворена за посещение (няма входна такса).След това – отпътуване за Мол Форум Истанбул и посещение на Аквариума Turkuazoo (влизането е по желание).
Аквариумът Turkuazoo:
Аквариумът се води един от най-големите в Европа, заема площ от 8000 квадратни метра и там може да се видят над 10 000 обитатели на подводния свят. Гордост за аквариума е наличието на подводен тунел, дълъг 80 метра.Отпътуване за Одрин в 12:30ч. Последни покупки и кратък престой в центъра на града за разходка. В 17:30ч - отпътуване за България. Пристигане в Стара Загора около 22.00 часа

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

   - транспорт с комфортен лицензиран автобус;
   - 2 нощувки със закуски в хотел 3* в централната част на Истанбул (в близост до прословутия базар Капалъ Чарши);
   - трансфер до аквариум Тюркоазу и на най-големия Мол в Европа - Форум Истанбул (входна такса за аквариума се заплаща отделно);
   - посещение на българската църква Свети Стефан
   - посещение на Одрин;
   - трансфер до небостъргача Сапфир
   - медицинска застраховка за лица до 69.99г.
   - посещение на Одрин;
   - За дата 01.06.2019 ПОСЕЩЕНИЕ НА ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО !!!

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

   - Круиз по Босфора с екскурзовод на български език - 36лв;
   - Туристическа програма Съвременен Истанбул- район Таксим /с доплащане – 20 лв за екскурзоводско обслужване и трансфер/
   - Туристическа програма по желание "Модерният град на два континента С Watergarden Istanbul" - 35 лв
   - турска вечер в ресторант ГАР с атракционна програма - 28 евро (в цената са включени вечеря, алкохолни напитки и атракционна програма);
   - входни такси за посещаваните обекти (заплащат се на място пред обекта):
   - медицинска застраховка за лица над 70г - 5лв.
   - Пътни такси - 10 лв - заплащат се задължително при туроператора

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ:


(заплащат се на място пред обекта)

- двореца Долмабахче - 60 турски лири;
- слушалки за двореца Долмабахче - 5 турски лири
- музей на мадам Тюсо -75 турски лири на човек, 55 турски лири за дете под 14 г.
- Небостъргача Сапфир с включен виртуален полет над Истанбул - 42 турски лири за човек
- аквариума Тюркуазу - 75 турски лири за човек, 55 турски лири за дете под 14 г.

Цени

31.05.2019Г.02.06.2019Г. (3 дни / 2 нощувки )

Транспорт: Автобус

ЦЕНА: 129.00лв

Още снимки
ИСТАНБУЛ - ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО снимка
ИСТАНБУЛ - ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО снимка
ИСТАНБУЛ - ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО снимка
ИСТАНБУЛ - ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО снимка
ИСТАНБУЛ - ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО снимка
Разгледай всички Още екскурзии от чужбина Не спирай да пътуваш
Самолет
 • 8 дни
 • 7 Нощувки
Почивка в Корфу 2019

Дестинация: Гърция

Програма:                                               Директни чар...

Цени от: 11.07лв.
Самолет
 • 5 дни
 • 4 Нощувки
Великден в Бодрум - 2019

Дестинация: Турция

Програма: Великденска самолетна програма с 4 нощувки от СофияДАТИ НА...

Цени от: 499.00лв.
Самолет
 • 5 дни
 • 4 Нощувки
Великден в Дидим - 2019

Дестинация: Турция

Програма:                                      Самолетна програма с...

Цени от: 526.00лв.
Самолет
 • 5 дни
 • 4 Нощувки
Великден в Мармарис - 2019

Дестинация: Турция

Програма:                                         Самолетна програма...

Цени от: 442.00лв.
НЕ СПИРАЙ ДА ПЪТУВАШ Откривай нови дестинации, реализирай своите мечти с Ла Роза Холидей.
Абонирай се за известия
Получавай всички оферти, промоции за почивки, екскурзии, далечни и близки дестинаци

lgoo Туристическа агенция ЛА РОЗА Холидей - Казанлък